Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; - << Εάν υποθέσουμε, ότι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και μένουν εδώ στην πόλι 200 με 300 Χριστιανοί, οι οποίοι θα πουν "Θέλουμε να ζήσουμε Χριστιανικά", δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά" (π. Αυγουστίνος)


ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΑΓΙΟΤΑΤΗ

- <<ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΜΟΝΗ>> (ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ)





- <<Δεν ελέγχεται πια η κατάσταση. Μόνο από πάνω, ότι κάνει ο Θεός>> (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ +1994)













- <<Αδελφοί, ''εσχάτη ώρα εστίν'' (Α' Ιωάν. 2,18). Από το υπερπέραν, όπου αναπαύονται οι ήρωες και οι μάρτυρες της φυλής μας, ακούεται φωνή'
- Δενμεμελήδες Έλληνες και Ελληνίδες, διατί κοιμάσθε; Διατί ζήτε αδιάφοροι και αναίσθητοι; Εάν πιάση φωτιά εις το σπίτι σας, δεν μένετε αδιάφοροι, αλλά σπεύδετε να διασώσετε ό,τι προλάβετε από την υλική σας περιουσίαν. Αλλ' ιδού τώρα μία πυρκαϊά απείρως φοβερότερα της υλικής, πυρκαϊά που καθημερινώς προσλαμβάνει μεγαλυτέρας διαστάσεις και εντείνεται και επεκτείνεται σφοδροτέρα και απειλεί ηθικώς και θρησκευτικώς να πυρπολήση το παν. Ο ευλογημένος αυτός πνευματικός οίκος που λέγεται ορθόδοξος Ελλάς, κόποι αιώνων, κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα πυρός.

Εμπρός εις το φρικτόν αυτό θέαμα θα μείνετε αδιάφοροι;

Δεν πρέπει να μείνετε αδιάφοροι. Καιρός να εγερθήτε εν του πνευματικού ληθάργου, να εξεγερθήτε και να πολεμήσετε με τα νόμιμα μέσα που παρέχει το φιλελεύθερον και δημοκρατικόν πολίτευμα της πατρίδος, με την φωνή σας....>> (+επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

<< Εάν υποθέσουμε, ότι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και μένουν εδώ στην πόλι 200 με 300 Χριστιανοί, οι οποίοι θα πουν "Θέλουμε να ζήσουμε Χριστιανικά", δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά. Οι άλλοι, ό,τι θέλουν ας κάνουν [... Να έχουμε λίγους Χριστιανούς, αλλά ζωντανούς. Γιατί ν' ασχολούμεθα με όλους;...]. Και χαύρα και τζαμί να κτίσουν, δεν θα έχουμε καμμιά ευθύνη. Δε βλέπεις....>> (π. Αυγουστίνος Καντιώτης, ο Ακρίτας)

Γράφει ο Δημήτριος Β. Εμμανουήλ Ιεροψάλτης 
Πτολεμαΐδα 7 Νοεμβρίου 2016 (+ Οσίου Λαζάρου)