Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Ιεράρχες με τις διακοπές μνημονεύσεων! Θα πάρει θέση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος;


Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Ιεράρχες 

με τις διακοπές μνημονεύσεων! Θα πάρει θέση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος;

Του Άγγελου Ρούσσου
Πριν από μια εβδομάδα γράφαμε πως ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας έχουν θορυβηθεί με τις διακοπές μνημονεύσεων από πλευράς αρκετών πλέον ιερέων και πως το σήριαλ αυτό κατά πως φαίνεται θα έχει πολλά επεισόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις.
Στους προηγούμενους Χαιρετισμούς λοιπόν ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος αυτός που μίλησε ενάντια στους “ζηλωτές”.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
Χθες Κυριακή στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ενώπιον του Μητροπολίτου Σύρου Δωρόθεου ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε “στον κίνδυνο αυτονόμησης του Χριστιανού από την Εκκλησία και της πεποίθησης στις δυνάμεις του εαυτού του, χωρίς την αναφορά του, για ό,τι πράττει στο όνομα του Ιησού Χριστού”. Συμπλήρωσε δε ότι “η Εκκλησία μας με την Επισκοποκεντρική διδασκαλία των Πατέρων της διδάσκει τους πιστούς για την υπακοή, με την έννοια του σεβασμού εν αγάπη, προς το πρόσωπο του Επισκόπου”.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ουκ ολίγοι Ιεράρχες έχουν αναφερθεί στο θέμα.
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε πρόσφατο κήρυγμά του είχε πει: «Την ευθύνη των εκκλησιαστικών ζητημάτων την έχουν οι στρατηγοί της εκκλησίας, δηλαδή οι επίσκοποί της και όχι οι απλοί στρατιώτες».
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας την περασμένη Κυριακή από την Λαμία έστειλε και εκείνος μήνυμα.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου πήγε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας “αίρεση” την ανυπακοή στον Επίσκοπο.
Για λίγο μάλιστα οι Ιεράρχες πανηγύρισαν με την μεταστροφή του Κρητικού ιερέα, π. Εμμανουήλ Σαρρή, και την επιστροφή στην μνημόνευση του Επισκόπου του.
Μάλιστα ο άμεσα ενδιαφερόμενος Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος, χθες το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας Ρεθύμνου, όπου διακονεί ο π. Εμμανουήλ Σαρρής.
Αρχές του άλλου μήνα όπως κάθε μήνα θα διεξαχθεί η νέα συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Θα πάρει θέση περί όλων αυτών των ηχηρών εξελίξεων η επίσημη Εκκλησία ή και σε αυτό το θύμα να νίπτει τας χείρας της;;;