Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ; ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το κριτήριο εάν ένας επίσκοπος είναι Ορθόδοξος;

"Ουαί τοις δειλοίς" 
 ''Ο κόσμος και τα συγγενικά των πρόσωπα βαίνουν κατά κρημνών, και αυτοί  διστάζουν ν’ ανοίξουν το στόμα των και να προφέρουν μίαν χριστιανικήν αλήθειαν και συμβουλήν δια να βοηθήσουν καμμίαν ψυχήν να εύρη τον ευθύν δρόμον'' (ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ)

''Τώρα υπάρχει περίπτωση μόνο κάποιος επίσκοπος να είναι δειλός, να φοβάται. Ε, εάν συζητήσουμε με αυτόν τον επίσκοπο και τον ρωτήσουμε: εσείς είστε υπέρ του Οικουμενισμού και «υπέρ της συνόδου;», και μας πει: ‘’όχι, εγώ είμαι εναντίον’’, σημαίνει πως έχει Ορθόδοξο Φρόνημα, αλλά είναι δειλός!'' (π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ)
                                             

Pr. Theodor Zisis despre problema nepomenirii semnatarilor din Creta



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:




(Ορθόδοξο Φρόνημα- Επίσκοποι)

ΕΡ. Τι σημαίνει Ορθόδοξο Φρόνημα για τους επισκόπους και ποια είναι τα σύνορα που μπορούμε να διακρίνουμε όταν ένας επίσκοπος έχει τουλάχιστον Ορθόδοξο Φρόνημα; Ή δεν έχει Ορθόδοξο Φρόνημα και επιβάλλει την αίρεση;

ΑΠ. Ορθόδοξο Φρόνημα σημαίνει να ακολουθεί κανένας τη Συνοδική και Πατερική Παράδοση. Και να καταδικάζει όλες τις αιρέσεις. Και τη μεγάλη σύγχρονη αίρεση του Οικουμενισμού. Όπως επίσης και την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, η οποία τον νομιμοποίησε, τον  Οικουμενισμό. 

Επομένως ένας επίσκοπος- το κριτήριο εάν ένας επίσκοπος είναι Ορθόδοξος- αν δικαιολογεί τον Οικουμενισμό, τις συμπροσευχές, τις επισκέψεις στους Παπικούς, στους Προτεστάντες και στους άλλους αιρετικούς, και επίσης αν δικαιολογεί όσα έγιναν στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν όρια!  Τα όρια είναι σαφή: Ορθοδοξία ή αίρεση! 

Τώρα υπάρχει περίπτωση μόνο κάποιος επίσκοπος να είναι δειλός, να φοβάται. Ε, εάν συζητήσουμε με αυτόν τον επίσκοπο και τον ρωτήσουμε: εσείς είστε υπέρ του Οικουμενισμού και «υπέρ της συνόδου;», και μας πει: ‘’όχι, εγώ είμαι εναντίον’’, σημαίνει πως έχει Ορθόδοξο Φρόνημα, αλλά είναι δειλός!
ΕΡ. Αλλά τι συμβαίνει όταν μας λέει αυτό που θέλουμε να ακούσουμε; Εάν μας λέει ψέματα μόνο για να ‘’γλυτώσει’’ από μας;
ΑΠ. Εάν το διαπιστώσουμε αυτό, ότι έχει διγλωσσία ή πολυγλωσσία, τον θεωρούμε ως αιρετίζοντα, όχι ως ορθόδοξο!
ΕΡ. Πρέπει να πιστεύουμε ό,τι μας λέει σε μια συζήτηση ή πρέπει να βλέπουμε το σύνολο;
ΑΠ.  Βεβαίως πρέπει να δούμε κι άλλες εκδηλώσεις. Τη γενική εικόνα του επισκόπου.

«ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ: ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΠΡΟΔΊΔΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ; ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΌΧΙ ,ΠΟΤΕ» !!!!!!!
(ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΠΑΣΣΑΛΗ)