Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ... ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΗΤΡΟΥΔΗ

Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ... ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΗΤΡΟΥΔΗ

 

Ο Θεός των Χριστιανών πήρε την ανθρώπινη φύση, ήρθε στον κόσμο ξένος ως προς την ανθρώπινη ματαιότητα, ξένος ως προς την αμαρτία. Ήρθε φτωχός, γεννήθηκε σε στάβλο όπου κοπριές και ούρα ζώων πότιζαν τα άχυρα,  τον χώρο και γέμιζαν με την ιδιάζουσα μπόχα τους την ατμόσφαιρα. Πορεύτηκε φτωχός, δεν είχε που την κεφαλή κλίνει, όταν τα ζώα αντίθετα είχαν κάπου μια φωλιά για να τρυπώσουν. Καταδικάστηκε ως κακούργος και ανάμεσα ληστών τοποθετήθηκε, για να φονευθεί με τον ατιμωτικότερο θάνατο!
Ο Θεός των Χριστιανών είναι το φως, η αλήθεια, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η χαρά και το γιορτάσι τ’ατελείωτο, η ζωή, ο καταπατητής-νικητής του θανάτου. Το απέδειξε η βιωτή του, η πορεία και το έργο του, ο λόγος, τα θαυμαστά θαύματα του που πέρα από ιάσεις ποικίλων και βαριών ασθενειών, κ.α., έφτασαν μέχρι κι αναστάσεις νεκρών πριν την δική του Ανάσταση! Το απέδειξε στη συνέχεια και το έργο κι η θαυμαστή βιωτή όλων αυτών που ακολούθησαν πιστά το θέλημα του, που έγιναν με την θέληση τους δικοί του, του Χριστού.
Ο Θεός των Χριστιανών προς όλους απευθύνεται, είναι ανοιχτός για να γίνει αποδεκτός, συνήθως όμως ως Θεός αληθινός απ’τα «πρόβατα» αναγνωρίζεται, τα οποία και με χαρά αμέσως τον ακολουθούν, μια και τα «πρόβατα» λατρεύουν-αγαπούν το φως, την χαρά την αληθινή, το γιορτάσι, το πανηγύρι τ’ατελείωτο, την ζωή την χωρίς αδικία, μαρασμό, γήρας, ασθένειες, θάνατο, την ζωή την γεμάτη με αγάπη, δροσιά, την ανθοστόλιστη, την ευωδιαστή, την νικήτρια.
Να μας αξιώνει ο Θεός να γινόμαστε του Χριστού άξιοι ακόλουθοι, ουσιαστικοί και μέχρι τέλους να μένουμε του Χριστού. Αυτό είναι και το κύριο στοίχημα της ζωής όλων μας άλλωστε και τελικά!
 
ΓΡΑΦΕΙ Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΗΤΡΟΥΔΗ
mitroudixar@yahoo.gr