Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ

       «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ, καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία….»

         Χριστός Ανέστη αδελφοί.
        Στις ημέρες μας γίνεται παχύς λόγος για τον Οικουμενισμό. Θεμέλιο του όρου αυτού αποτελεί η λέξη οικουμένη. Οικουμένη και Οικουμενισμός. Στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας όπου ο άνθρωπος ίπταται ως πουλί, όπου διασχίζει την θάλασσα ως ιχθύς και ομιλεί ο ένας με τον άλλον σε μεγάλη απόσταση, η έννοια της «οικουμένης»  συνδέεται όλο και περισσότερο με έννοιες όπως η ειρήνη, η συμφιλίωση, η ενότητα και αποσυνδέεται ταχέως από τις αντίθετες έννοιες που τραυμάτισαν τον πλανήτη μας ή καλύτερα όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους  που ποτέ μας δεν διεκδικήσαμε το δίκαιο του άλλου ανθρώπου, τη γη του, την περιουσία του, την γυναίκα και τα παιδιά του ώστε να γίνουν τα πράγματά τους δικά μας και οι δικού τους δικοί  μας δούλοι .
         Η συσπείρωση σήμερα όλων των γνωστικών γύρω από την καινή ιδέα της «οικουμένης» καταλήγει στην απόρριψη κάθε είδους και μορφή βίας. Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να μην καταδικάζει τον φανατισμό και να μην θεωρεί αυτόν ως το κύριο αίτιο κάθε κακού εν τη γη. Ζητούμενο και ευχή όλων η διασφάλιση της επί γης ειρήνης!  
        Ο σύγχρονος άνθρωπος καταδικάζει λοιπόν την βία και έμμεσα κάθε αδικία!
        Ο πόλεμος, η εχθρότητα και ο χωρισμός των ανθρώπων πλέον έχουν μπει στο στόχαστρο μικρών και μεγάλων, πλουσίων και φτωχών, ελεύθερων και δούλων, οι οποίοι απαιτούν το αυτονόητο, δηλ. μία «οικουμένη» ειρηνική-ασφαλείς  για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη γη, ανεξαρτήτως διαφορών τους στην γλώσσα, στον πολιτισμό, στο θρήσκευμα, στα ήθη και στα έθιμά τους.
         Αν όμως οι νέοι μας άρχοντες καταδικάζουν την βία και κάθε άλλη μορφή αδικίας, ξεχνούν ότι η ειρήνη του κόσμου είναι ο Χριστός!  ξεχνούν ότι η ειρήνη του κόσμου θεμελιώνεται στην  ύπαρξη 10 τουλάχιστον ανθρώπων ανά μία πόλη, που κρατούν Ορθοδοξία, άσχετα αν όλες οι πόλεις της οικουμένης δεν έχουν καν Ορθόδοξη κοινότητα! Ξεχνούν ή καλύτερα δεν γνωρίζουν ότι αυτό που σώζει την «οικουμένη» από την δίκαια οργή του Θεού είναι η «Μία, αγία, καθολική και αποστολική» Εκκλησία Του,  γιατί για την οικουμένη φτάνουν μόνον δύο ή τρεις πιστοί σ΄ όλη τη γη , όταν φυσικά αυτοί είναι ενωμένοι με την όντως Αγάπη, τον Ιησού Χριστό, τον υιό της Θεοτόκου Μαρίας.
       Εμείς όμως δεν ξεχνούμε το «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ, καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία….», γι’ αυτό και Τον ευχαριστούμε ψάλλοντες:
-               -   Ὑμνοῦμέν σε, εὐλογοῦμέν σε, προσκυνοῦμέν σε, δοξολογοῦμέν σε, εὐχαριστοῦμέν σοι, διὰ τὴν μεγάλην σου δόξαν. Κύριε Βασιλεῦ, ἐπουράνιε Θεέ, Πάτερ παντοκράτορ·  Κύριε Υἱὲ μονογενές, Ἰησοῦ Χριστέ, καὶ Ἅγιον Πνεῦμα.
Δόξα στὸ Θεὸ ποὺ βρίσκεται ψηλὰ στὸν οὐρανό, καὶ στὴ γῆ ἂς ἔλθει ἡ εἰρήνη Του, στοὺς ἀνθρώπους ἡ εὔνοιά Του.

Με τιμή
Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών (2017)

Υ.Γ

Αδελφοί Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη.

Αν ο Οικουμενισμός αποτελεί παναίρεση αυτό δεν είναι φοβερό , όσο το ότι παρουσιάζεται ως η θρησκεία της αγάπης! Πώς να νικήσεις την αίρεση της αγάπης; Αλλά και πώς να αγωνιστής κατά της αγάπης δίχως την Αγάπη; Ο Ιησούς Χριστός  ας αναλάβει τον αγώνα αυτό κατά της θρησκείας του Αντιχρίστου και όσοι πιστοί μπορούν, εν αγάπη και αληθεία, ας προστρέξουν προς βοήθειά ημών των Ορθοδόξων, αμήν.

Οικουμενι(στι)κή συμπροσευχή στο Κάϊρο!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ecumenical Prayer with Pope Francis, from El-Botroseya Church, Cairo, Egypt 28 April 2017
Κάϊρο- Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, Ναός του Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου των Κοπτών.