Σάββατο 8 Απριλίου 2017

'' (…) Ζητάμε (από τους επισκόπους) να καταδικάσουν όλα αυτά που καταδικάζει ο λαός και ο κλήρος'' (μον. Σάββας Αγιορείτης)

Gheron Sava Lavriotul aduce lamuriri cu privire la pozitia nepomenitorilor atoniti




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
«Διακόπτουμε την κοινωνία με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και αυτούς που δέχονται την «Σύνοδο». Αυτό! Μέχρι εκεί θα φτάσουμε, δεν θα πάμε παρακάτω.

(…) Ζητάμε (από τους επισκόπους) να καταδικάσουν όλα αυτά που καταδικάζει ο λαός και ο κλήρος.

(…) Τώρα, όσο αναφορά την οικονομία. Η ακρίβεια είναι’  δεν πάμε στους Ιερείς που μνημονεύουνε τους Οικουμενιστές και τον Βαρθολομαίο. Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε στο ψήφισμα, γιατί δεν θα έχουμε..., δεν είναι Αγιοπατερικό. Όμως εμείς δεχόμαστε την οικονομία. Θα γίνει σε προσωπικό επίπεδο. Κάθε πνευματικός σε προσωπικό επίπεδο, αναλόγως την δύναμη του κάθε ανθρώπου, θα του πει τι θα κάνει, αλλά εμείς πρέπει να πούμε την ακρίβεια

  (...) ένας επίσκοπος λέει ότι είναι Ορθόδοξος, ΚΑΙ δέχεται την "σύνοδο" της Κρήτης. Αυτός μας κοροϊδεύει!

(…) τον πάτερ Θεόδωρο τον αγαπάμε. Τον π. Θεόδωρο τον αγαπάμε, συμπορευόμαστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, δεν θα διασπάσουμε τον αγώνα του, θέλουμε να συμπορευτούμε.  Εμείς θα κρατήσουμε την ακρίβεια, και θα δεχτούμε και κάποιες οικονομίες που θα γίνουν, χωρίς όμως να επηρεάζει το δόγμα. Αυτή είναι η θέση μας και δεν θα καταδικάσουμε ούτε την Βουλγαρία (ως Εκκλησία), ούτε τη Γεωργία, ούτε θα πάρουμε ακραίες θέσεις»