Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Οι συμπροσευχές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με παπικούς και ο Άγ. Παΐσιος


GEVMA.jpg
Ποιοι οι υπαίτιοι των σχισμάτων;
Είναι τουλάχιστον θλιβερή και αποκαρδιωτική η καθημερινή διαπίστωση, ότι αξιωματούχοι της Εκκλησίας μας, επιτρέπουν την παραμονή αιρετικών (καρδιναλίων και παστόρων), ως συμπροσευχομένων, εντός των Ιερών μας Ναών κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Ποιος δεν ξέρει, ότι για τις περιπτώσεις αυτές (συμπροσευχές με αιρετικούς) προβλέπονται από τους Ιερούς Κανόνες καθαίρεση και αφορισμός; Τι παράδειγμα δίνεται στους απλούς πιστούς; Και ποιο το μέγεθος της ευθύνης των Ιεραρχών μας μπροστά στο φαινόμενο αυτό!
Δεν πρέπει κάποιοι από τους σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες μας να λάβουν θέση πάνω στο θέμα αυτό και να ενημερώσουν αγιοπατερικώς τον λαό του Θεού; Και έπειτα, μας φταίνε οι ομολογητές και αγωνιστές της Πίστεως, που δεν ανέχονται την καταπάτηση των Ιερών μας Κανόνων και δεν αντέχουν να εμπαίζεται η εκκλησιολογική και δογματική τους συνείδηση! Κι εμείς οι λογικοί, τους διώκουμε και τους λοιδορούμε και τους θεωρούμε υπαίτιους τάχα σχισμάτων!
Απευθύνεται έκκληση προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες μας, να αντιμετωπίσουν με θάρρος και τόλμη την παναίρεση του οικουμενισμού, διότι σε λίγο θα είναι πολύ αργά για όλους μας. Οι πνευματικοί νόμοι θα μπουν σε αυστηρή εφαρμογή και τότε αλίμονό μας…
Εκτός και εάν η αλλοίωση του Εκκλησιαστικού μας φρονήματος έχει τόσο βαθύνει, ώστε ακόμα και τώρα να αναρωτιόμαστε, ως επίσκοποι, τι είναι ο οικουμενισμός, τι είναι η πανθρησκεία ή ακόμα εάν και κατά πόσον υπάρχουν ανάμεσά μας οικουμενιστές! Τότε, εις μάτην αναμένουμε ανταπόκριση στην ιερή μας αγωνία.
Έλεγε ο Άγιος Γέροντάς μας Παΐσιος: Μια θρησκεία σού λένε να υπάρχει, και τα ισοπεδώνουν όλα! Ρωτήστε έναν χρυσοχόο: Κάνει να ανακατέψουμε την σαβούρα με τον χρυσό; Οι Άγιοι Πατέρες κάτι ήξεραν και απαγόρευσαν τις σχέσεις με αιρετικό.
vartholomaios-katholikoi-1.jpg
vartholomaios-katholikoi-2.jpg