Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ! "Οι δύο πατέρες πρέπει να αποδεχθούν την πραγματικότητα, να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Μητροπολίτη και να βοηθήσουν στην εφαρμογή της"(Ιωάννης Κούσης)!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΗΣ: "ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΤΕΡΕΣ (π. ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΙ π. ΙΓΝΑΤΙΟΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ"

Λυπούμαι για την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα στην Αγία Παρασκευή, Μηλοχωρίου, λίγες μόνον ημέρες πριν το πανηγύρι της. Πρέπει να αντιληφθούν όμως
οι π. Μάξιμος και Ιγνάτιος ότι «ουκ ήν άλλως γενέσθαι». Νωρίτερα έπρεπε να είχε ενεργήσει ο Μητροπολίτης, ο οποίος επέδειξε αδικαιολόγητη μακροθυμία. Οι δύο πατέρες πρέπει να αποδεχθούν την πραγματικότητα, να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Μητροπολίτη και να βοηθήσουν στην εφαρμογή της. Πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης τους. Παρέσυραν ανθρώπους στον φανατισμό, οι περισσότεροι των οποίων αναμασούν παπαγαλιστί αυτά που ακούνε, χωρίς δική τους γνώση των πραγμάτων, χωρίς να έχουν εμβαθύνει στις πηγές, τις οποίες παντελώς αγνοούν και οι οποίοι εύκολα μπορεί να οδηγηθούν στα άκρα., καθοδηγούμενοι από έναν άκρατο και άκριτο αντιπαπισμό. Πρέπει οι δύο πατέρες να τους συγκρατήσουν και να δείξουν ψυχραιμία. Αλλιώς θα φέρουν ακέραια την ευθύνη. Οι δύο πατέρες εζήλωσαν δόξαν Μάρκου του Ευγενικού και εί τινος άλλου. Καταλήφθηκαν από έπαρση. Κρίμα. Να ταπεινωθούν πρέπει και να αποδεχθούν το ενδεχόμενο ότι μπορεί και να μην κατέχουν αποκλειστικώς την αλήθεια. Και οι άλλοι στις ίδιες πηγές στηρίζονται και υποστηρίζουν τις θέσεις τους. Δεν είναι αυτοί οι αλάθητοι. Μπορούσαν, οι δύο πατέρες, να έχουν τις απόψεις τους, χωρίς να ανατρέψουν την εκκλησιαστική τάξη.
(Είχα ετοιμάσει μία επιστολή προς τον π. Μάξιμο, δεν πρόλαβα όμως να του την στείλω. Τώρα θα είναι ανώφελο και σκληρό να το κάνω).
ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ: Ιωάννης Κούσης

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
http://www.eordaia.org/index.php/21-2017-ioulios/6684-ioannis-kousis-oi-dyo-pateres-p-maksimos-kai-p-ignatios-prepei-na-apodextoun-tin-pragmatikotita-na-peitharxisoun-stin-apofasi-tou-mitropoliti-kai-na-voithisoun-stin-efarmogi-tis