Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ: «Ειδήσεις – Απόψεις»... ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ "ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ"

«Ειδήσεις – Απόψεις»: Το προσωπικό ιστολόγιο του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου


Τα πρώτα του «βήματα» κάνει το προσωπικό ιστολόγιo του Σμυρναίου στην καταγωγή δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου, ο οποίος είναι ο ανταποκριτής στην Λευκωσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. 

 Επίσης, γράφει σχεδόν καθημερινά στην ιστορική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». 

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το ιστολόγιο ξεκίνησε από την Πόλη, όπου βρισκόταν τις τελευταίες μέρες ο Αρ. Βικέτος. Γράφει σχετικά: «To ιστολόγιο αυτό “γεννήθηκε” χθες βράδυ   (16 Δεκεμβρίου 2016) στην Πόλη και συγκεκριμένα σε μια από τις ιστορικές συνοικίες της ,  τα Ταταύλα  (Kurtuluş), στην οποία κατοικούσαν  από τον 16ο αιώνα μέχρι το 1922 αποκλειστικά Έλληνες. Ζούσαν επίσης  ορισμένοι Αρμένιοι και λιγότεροι Εβραίοι. Λόγω της έντονης ελληνικής παρουσίας οι Τούρκοι ονόμαζαν  τα Ταταύλα “Μικρή Αθήνα” (Küçük Atina). Η «γέννηση»   του ιστολογίου  προέκυψε , καθώς συζητούσαμε με τον φίλο διευθυντή ειδήσεων της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» , Μηνά Βασιλειάδη, τον οποίο και ευχαριστώ για την βοήθεια.

 Στο ιστολόγιο θα δημοσιεύονται θέματα δικά μου , αλλά και άλλων , για την πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, την Εκκλησία, τον πολιτισμό , τα μνημεία , την Ρωμιοσύνη της Πόλης, τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας ,  και για ότι άλλο προκύψει στην πορεία. Όσοι θέλουν να πουν την άποψη τους είναι ευπρόσδεκτοι, νοουμένου ότι θα υπάρχει ευπρέπεια.
Ελπίζω ότι θα αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια». ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ

Πηγή: «Ειδήσεις – Απόψεις»: Το προσωπικό ιστολόγιο του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου http://mignatiou.com/2016/12/idisis-apopsis-to-prosopiko-istologio-tou-dimosiografou-aristidi-viketou/