Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Για να πληροφορηθείτε όλοι την πάσαν αλήθεια εν σχέσει με την Παραλαβή - Παράδοση της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ
«ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟΣ»
  ΟΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ 11  ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Για να πληροφορηθείτε όλοι την πάσαν αλήθεια
εν σχέσει με την Παραλαβή - Παράδοση

Ψέμα είναι μια πρόταση που λέγεται από κάποιον με σκοπό να πείσει το κοινό του ότι είναι αληθής ενώ ο ίδιος συνειδητά γνωρίζει ότι η πρόταση είναι αναληθής.
Παράδειγμα 3ο : «Είναι κρίμα όλα αυτ πο διαδραματίζονται τις μέρες αυτές στην ιστορικ Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου. Έγινε μία εκκλησιαστικ αταξία, η οποία έπρεπε να τακτοποιηθή. Η Ι. Μητρόπολι σ’ αυτν την διένεξι δεν προσήλθε επιθετικά, ούτε με δικαστικος κα γι’ αυτ οι λεονταρισμο των ημερών ήσαν αχρείαστοι. Ο π.Μάξιμος την Κυριακ το πρωί δήλωσε στον πρωτοσύγκελλο ότι «την Τρίτη θα σου τα παραδώσω όλα με ευγένεια» (Ι.Μ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ)
Από το πρωί  της εορτής Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 μέχρι το πρωί της Κυριακής 30 του μηνός μεσολάβησαν τέσσερις ημέρες ηρεμίας.  Τα γεγονότα μας όμως έχουν και συνέχεια.  Τη συνέχεια αυτή περιέγραψε περιέργως ο πρωτοσύγκελλος  της μητροπόλεως Φλωρίνης στον υπεύθυνο σύνταξης του εν λόγω  Δελτίου Τύπου. Με εντολ του Μητροπολίτη λοιπόν, «Τν Κυριακ 30 Ιουλίου στις 7 π.μ. με εντολ του Μητροπολίτου μετέβη στην Μον ο πρωτοσύγκελλος αρχιμ, Νικηφόρος. Συνάντησε τον π.Μάξιμο να φρουρή την είσοδο της Μονής. Πάλι συνομίλησαν με ηρεμία και σταθερά βέβαια του είπε να μην εισέλθη. Βεβαίως πίσω απ την επόμενη αμπαρόπορτα ήσαν και άλλα πρόσωπα, ως δεύτερο χαράκωμα. Πόση βία τάχα θα μπορούσε να ασκήση  ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα αυτς που ήταν!...» (Ι.Μ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ).
Αγαπητοί, «Χείλη ιερέως ου ψεύδονται».  Ο π.Μάξιμος την Κυριακ το πρωί δεν δήλωσε στον πρωτοσύγκελλο ότι «την Τρίτη θα σου τα παραδώσω όλα με ευγένεια»!
Όπως ο ίδιος ο πρωτοσύγκελλος μαρτυρεί έξω από την αμπαρόπορτα στέκονταν ο π. Μάξιμος (και εντός αυτής τρεις άνθρωποι λαϊκοί συν έναν μοναχό τέσσερις το σύνολο). Καλόν είναι να αναφέρουμε ότι η συνομιλία των δύο πατέρων ηχογραφήθηκε από δύο κινητά, ένα χαμηλής απόδοσης και ένα υψηλής ευκρίνειας. Πράγματι η συνομιλία των δύο χάρη του γέροντος ήταν τόσο ήρεμη και σιγανή που αμφιβάλαμε για το ορθόν της εγγραφής. Αφήνω για την ώρα την τυπική εγγραφή ενός άψυχου μηχανήματος για να καταθέσω από καρδιάς στην αγάπη σας σε ό,τι αφορά την στάση του π. Μαξίμου στο θέμα της «Παράδοσης – Παραλαβής». Ουδέποτε ο γέροντας έθεσε θέμα παράδοσης του Μοναστηριού διότι παρόμοιο θέμα δεν υπάρχει στην Εκκλησιαστική μας Παράδοση παρά μόνο Παραλαβής. Μετά το «εντέλλεσθε» του Μητροπολίτη ο γέροντας συζητούσε απλά και μόνο για  ‘’παραλαβή’’ κερδίζοντας τρεις χρονικές αναβολές:
Α΄ Την πρώτη αναβολή ώστε να γίνει η πανήγυρις της Αγίας δίχως επεισόδια.  Ο π. Μάξιμος Καραβάς με ευγένεια είπε στον Σεβασμιότατο. «Ελάτε να παραλάβετε μετά από την πανήγυρη». Ο λόγος του γέροντα δυστυχώς παρεξηγήθηκε τόσο από τους ειδικούς επιτρόπους όσο και από πολλούς άλλους που νόμιζαν ότι θα παραδώσει το μοναστήρι! Ίσως κάπου αλλού κάνουμε ανάλυση της φράσης κλειδί: «Μολών λαβέ» (Έλα να τα πάρεις), που τόσες φορές επανέλαβε ο 82χρονος γέροντας. Το αποτέλεσμα; Σε ειδικό δελτίο τύπου της 24ης Ιουλίου ανακοινώθηκε: «Χωρίς τον Μητροπολίτη Θεόκλητο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (πανηγυρικός εσπερινός) και μεθαύριο Τετάρτη (ημέρα της γιορτής) η Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας. Όπως πληροφορηθήκαμε μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και κυρίως το πρωί της Κυριακής που κορύφωσαν την τεταμένη κατάσταση, πάρθηκε η απόφαση από τον Μητροπολίτη (ο οποίος και ενήργησε ως υπέρτατος και στοργικός πατέρας) να μην χοροστατήσει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής»[1].
Όπως εύκολα πάλι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η έγγραφη εντολή του δεσπότη είχε δύο παραλήπτες: τον π. Μάξιμο ώστε να παραδώσει το Μοναστήρι στους νέους επιτρόπους αφού τελέσει την τελευταία Θεία Λειτουργία την Κυριακή προ της εορτής, και προς τον π. Νικηφόρο για να παραλάβει έως τη Δευτέρα 24 Ιουλίου ώστε ο πανηγυρικός εσπερινός να τελεστεί από τον ίδιο τον μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο και η ‘’αυριανή λειτουργία’’ από τον ίδιο τον πρωτοσύγγελλο. Σημειώνω δε εδώ, ότι η καθυστερημένη παρουσία των πατέρων της επιτροπής καθώς και η συμβουλή του νομικού συμβούλου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν να κάνουν με την παραλαβή μόνο του Μοναστηριού και όχι με την παράδοσή του. Αν δεν προσέρχονταν έστω και την τελευταία στιγμή για να παραλάβουν θα είχαν οι ίδιοι νομικές ευθύνες επειδή απλά δεν υπάκουσαν στην εντολή του ίδιου του Δεσπότη τους! Όλα τα άλλα περί αφοβίας και μεγαλοψυχίας είναι ‘’λευκά’’ ψέματα.
Β΄ Επί της ουσίας: Η δεύτερη αναβολή έχει σχέση με ένα μεγάλο ψέμα ή καλύτερα με μία μεγάλη παραμόρφωση της αλήθειας. «Ο π.Μάξιμος την Κυριακ (30 Ιουλίου) το πρωί δήλωσε στον πρωτοσύγκελλο ότι «την Τρίτη θα σου τα παραδώσω όλα με ευγένεια» (Ι.Μ.ΦΛΩΡΙΝΗΣ). Όταν έκπληκτοι ακούσαμε τη φωνή του π. Νικηφόρου και ψάχναμε χαραμάδες στην ξύλινη αυλόπορτα για να τοποθετήσουμε τα κινητά μαγνητόφωνα φωνής ακούσαμε με τα αυτιά μας τον πρωτοσύγγελλο να ρωτάει: «Πότε να έρθω για να παραλάβω;». Και ο γέρων του απαντά: «Έλα την Τρίτη». «Τι ώρα;», ρώτησε πάλι… Τελικά το ραντεβού συμφωνήθηκε περί την ώρα 13:30. Λίγο πριν λήξει η σιγανή συνομιλία των δύο πατέρων ο γέρων είπε: «Εμένα μου αρέσει η ευγένεια. Δεν μου αρέσουν οι φωνές. Όταν συζητάω θέλω να υπάρχει ευγένεια…». (σε ελεύθερη απόδοση).
Γ΄ Χάριν αληθείας.
Α) Η 3η αναβολή παραλαβής έχει σχέση με μια ταπεινή συμβουλή ενός απλού αγωνιστή Λαρισαίου και έμπειρου ναοδόμου με τον οποίο ο γέρων μίλησε τηλεφωνικά (πάντα σε ανοιχτή ακρόαση), μία ημέρα πριν από το ραντεβού της Τρίτης.
Β) Εν σχέσει πάλι με το «Πόση βία τάχα θα μπορούσε να ασκήση  ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα αυτς που ήταν!...»[2] στο δεύτερο χαράκωμα πίσω δηλαδή από την αυλόπορτα, σας γνωστοποιούμε ότι έχει ευθεία αναφορά στον εν λόγω Μοναχό, τον ένα δηλαδή από τους τέσσερις που άφησε μια κραυγή δικαίας αγανάκτησης: «Αφού είναι όλοι τους Οικουμενιστές, ποιός θα τον δικάσει; (ο νοών νοείτω)…
Γ) Οι τρεις πατέρες στο γνωστό και δημοσιευμένο «ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ (Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»[3], το οποίο διάβασαν στους πιστούς προσκυνητές αλλά και μοίρασαν σε φυλλάδια, σημειώνουν ότι ο Δεσπότης «διορίζει μια διαχειριστική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωτοσυγκέλλου, και καλεί τα μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου να παραδώσουν την Ιερά μας Μονή σε αυτήν τη διαχειριστική επιτροπή. (…). Δυνάμει του 15ου Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου – καταλήγουν - κανονικώς και νομίμως αρνούμαστε να υπακούσουμε στη διαταγή του Μητροπολίτη Φλωρίνης, ο οποίος απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού, αποδεχόμενος της αιρετικές αποφάσεις της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης του 2016 και ο οποίος διατάσσει το Ορθόδοξο Ηγουμενοσυμβούλιο να παραδώσει την Ιερά μας Μονή στην οικουμενιστική διαχειριστική επιτροπή. Η παράδοση από Ορθοδόξους Ιεράς Μονής σε Οικουμενιστές ισοδυναμεί με αποστασία από τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Και γι’ αυτό απευθύνουμε σε αυτούς το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» [3].
Τελικά, είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο γέρων είπε: «την Τρίτη θα σου τα παραδώσω όλα με ευγένεια»; Αλήθεια για την περίπτωση της διαχειριστικής επιτροπής ισχύει ο παρακάτω λόγος του Κυρίου, ναι ή όχι; «Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός. Εάν ουν ο οφθαλμός απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται. Εάν δε,  ο οφθαλμός σου πονηρός η, όλον το σώμα σου σκοτεινόν έσται. Ει ουν το φως το εν σοι σκότος  εστί, το σκότος πόσον;» (Ματθ. 6, 22-23).

Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Εκπαιδευτικός

Υ.Γ

Και το σκότος αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί της Μητροπόλεώς μας για πόσο ακόμη(!)…  Έως πότε θα προσκυνάτε αιρετικές εκ Φαναρίου εκκλησιαστικές διαστροφές και θα ενστερνίζεστε επισκοπικά αλλότρια πρωτεία υπακοής σε αντιπατερικά κηρύγματα καταστροφής(!)… Σίγουρα αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με την ποσότητα του σκότους αλλά με αυτό καθαυτό το σκότος που έχει συνεπάρει τις νεανικές καρδιές και τον  αδόκιμο νου σας.