Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ πολύ σωστή την υπεράσπιση του πιστού λαού ως το καλύτερο μέτρο φρούρησης της μονής.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων -και όχι από ανθρωπαρέσκεια και φόβο- θέλω να διευκρινίσω προς την Ιερά Μητρόπολιν Φλωρίνης και προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα των χριστιανών μάλιστα των αγωνιζομένων εναντίον της παναιρέσεως του οικουμενισμού ότι η άσκηση μηνύσεως ως αντιμετώπιση του Μητροπολίτου Θεοκλήτου για όλα τα εσφαλμένα μέτρα που έλαβε εναντίον των δύο ιερών μονών προσωπικά δεν με εκφράζει, μάλιστα την ώρα αυτή, και σαφώς δεν υπήρξε ως προς αυτό κοινή απόφαση, μολονότι η ημετέρα μονή πρώτη ξεκίνησε την αποτείχιση και έχει πιο σκληρή θέση απέναντι στις παράλογες, εξτρεμιστικές και ολοκληρωτικές απαιτήσεις των αρχιερατικών επιτρόπων και ιδίως του πρωτοσυγκέλου  της Μητροπόλεως ο οποίος όχι μόνο έχει χάσει την ψυχραιμία του αλλά και προκαλεί με την συμπεριφορά τους αγωνιζόμενους πιστούς.Θεωρώ όχι ως την πλέον ενδεδειγμένη την συγκεκριμένη κίνηση, μολονότι μια μονή έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια. Προτιμώ πρώτα τις πνευματικές λύσεις με πολύ προσευχή και νηστεία.
Θεωρώ πολύ σωστή την υπεράσπιση του πιστού λαού ως το καλύτερο μέτρο φρούρησης της μονής.

 Και θα ήθελα να έχει το θάρρος η Ιερά Μητρόπολη αν δεν μπορεί να μας στηρίξει στον αγώνα που θα έπρεπε να κάνει η ίδια, τουλάχιστον να μην μας διώκει. Αν θελήσει τελικά να μείνει στην πολιτική των διώξεων ας έχει υπ’ όψιν ότι κάνει το εύκολο, να απειλεί δηλαδή μοναχούς ενώ θα είχε όντως παλικαριά αν αντιμετώπιζε με γενναιότατα τις αυθαιρεσίες στην πίστη του Οικουμενικού Πατριάρχη και των συν αυτώ Οικουμενιστών στους οποίους δυστυχώς συγκαταλέγεται και το περιβάλλον της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως από τότε που άρχισε να συμπλέει με τους Οικουμενιστάς αλλάζοντας την ποιμαντική κατεύθυνση του  πρώην Μητροπολίτου Φλωρίνης.
Θεωρώ επίσης ως υπεύθυνο και τον Μητροπολίτη γι’ αυτό, αφού όλα γίνονται με την ευλογία του ή και την ανοχή του, κυρίως όμως διότι άγεται από πνευματικά του παιδιά και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όχι μόνο όσοι είμαστε εντός της μητροπολιτικής περιφερείας αλλά και οι εκτός. Υπάρχουν οι τηλέμαχοι που ασκούν και τηλεποιμαντορία! Ως ελεύθεροι πολίτες και μάλιστα ως ποιμένες έχουμε το δικαίωμα και του αυτοπροσδιορισμούκαι την υποχρέωση να υπερασπίσουμε την παρακαταθήκη της πίστεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αν αυτό δεν το κάνουν οι ιερές μονές, οι ιερείς και οι πιστοί τότε ποιοί είναι αυτοί που θα κρατήσουν την πίστη; Πάντως για τον σάλο που ξέσπασε και τον σκανδαλισμό θα δώσει ο καθένας λόγο στον Θεό! Οπωσδήποτε όμως δεν ευθύνονται όσοι θέλουν να κρατήσουν την πίστη τους διότι εν τοιαύτη περιπτώσει θα είχαν ευθύνη και οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές οι οποίοι σε καιρούς διωγμών κράτησαν την ομολογία! Το να διασώσει κανείς το διοικητικό του κύρος ενώ δεν κρατά Ορθοδοξία είναι πολύ αφελές.
Τέλος θέλω να επιστήσω την προσοχή των υπευθύνων για τις διώξεις ότι μας έφεραν σε οριακά σημεία και αυτό δεν είναι καλό διότι όταν κανείς φτάνει στο να τα χάσει όλα τότε είναι και έτοιμος για όλα. Και δεν γνωρίζω αν θα μας δείτε έτοιμους για όλα κατά Θεόν αν θα το αντέξετε! Πάντως να γνωρίζετε ότι με την αίρεση που εγκολπωθήκατε και συνοδικά είστε πλέον εκτός Εκκλησίας κκαι γι’ αυτό και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας βγάζετε από τα μοναστήρια μας επειδή δεν σας ακολουθούμε στην προδοσία της Πίστεως!