Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ- ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ- ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ



ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ- ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ- ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ

«Μακάριοι είσθε, όταν σας εμπαίξουν και σας υβρίσουν οι άνθρωποι, και σας διώξουν και, ψευδόμενοι, είπουν παντός είδους κακολογίας και κατηγορίας ενάντιον σας, επειδή πιστεύετε εις εμέ» (Ματθ. 5,11)

Ο μοναχός Νεκτάριος  ζει και αναπνέει τα τελευταία 3 χρόνια μέσα στον χώρο της Αγίας Παρασκευής  Μάνδρας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, όπου υπήρχε παλιά μοναστήρι, και διακονεί την τοπική Εκκλησία με αγάπη Χριστού αλλά και με στόμα που ομολογεί την Αλήθεια.  
Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ υποδέχτηκε πενταμελής επιτροπή, δύο ιερομόναχους και τρεις επιτρόπους του Ναού, των οποίων η ταυτότητα δεν μας διαφεύγει, και ζήτησαν από τον εν λόγο μοναχό να εγκαταλείψει το χώρο της Αγίας Παρασκευής  ειρηνικά!!! Υποστήριξαν δε ότι έρχονται με προφορική εντολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Για τα  όσα λυπηρά διαδραματίστηκαν μας ενημέρωσε λαϊκός  προσκυνητής που ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς των όσων ειπώθηκαν καθώς και του ‘’ειρηνικού’’ τρόπου των επιτρόπων που έδωσαν χρονική διορία στον μοναχό, άλλος μέχρι το τέλος του μηνός και άλλος το πολύ σε δέκα ημέρες. Με επίσημο τρόπο  ένας από τους δύο Ιερομονάχους που τυγχάνει ηγούμενος άλλου γνωστού μοναστηριού ζήτησε από το μοναχό Νεκτάριο να φύγει και να παραδώσει τα κλειδιά στους επιτρόπους.
Για να θεραπεύσουμε την όποια απορία σας κάνουμε γνωστό ότι ο μοναχός Νεκτάριος μετά  επαφών του με τον μητροπολίτη Κοσμά κατέθεσε δύο επιστολές.  Μία διαμαρτυρίας για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης  και την στάση ντροπής που κρατά ο δεσπότης της Αιτωλοακαρνανίας λόγω ότι καταδικάζει τη «Σύνοδο» της Κρήτης (υπάρχει βίντεο!) και ταυτόχρονα προβάλει το κείμενο ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ, και επίσης παραδέχτηκε ενώπιων του μοναχού ότι ο πατριάρχης δεν είναι αιρετικός!!  Και μία δεύτερη επιστολή της αποτείχισής του με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2017.
Πριν κλείσουμε την πρώτη αυτή ενημέρωση σας δίνουμε μικρό δείγμα της θρησκευτικής φιλοσοφίας των λαϊκών επιτρόπων που δήλωσαν ότι αυτά που γίνονται με την Ρωμαιοκαθολική «εκκλησία» τους αρέσουν και πως εύχονται γρήγορα να γίνει και η επίσημη ένωσή μας!
Ο μοναχός Νεκτάριος εύστοχα και με τρόπο απάντησε προς την πενταμελή επιτροπή:
-         - Ναι, θα φύγω, αλλά, θέλω ένα χαρτί από τον Δεσπότη που να λέει το λόγο που με διώχνει.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σήμερα Δευτέρα 28 του μηνός  τέσσερις ημέρες μετά την μεγάλη εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οι επίτροποι επανήλθαν με «ειρηνικό» τρόπο άνευ γραπτής εντολής εκβιάζοντας τον μοναχό -που εκείνη την ώρα μιλούσε σε ανοιχτή ακρόαση με γνωστό μας αδελφό που άκουγε τα πάντα- να φύγει.
-         -  Εμείς σου είπαμε ειρηνικά να φύγεις. Αυτή είναι η (προφορική) εντολή του Δεσπότη

ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ
                                                                                

ΣΧΟΛΙΟ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Χάρη αληθείας!
Η παραπάνω θέση για την «ένωσή» μας με τους Ρωμαιοκαθολικούς-Παπικούς εκφράστηκε από ένα μόνο επίτροπο (και όχι από την τριάδα), σε προηγούμενο χρόνο.


Με τιμή