Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ορφάνια και συμφορά

Ορφάνια και συμφορά

ΠΗΓΗ:http://www.katanixis.gr/2017/11/blog-post_878.html#more
ΘΕΜΑ: Ο 15ος ΤΗΣ ΑΒ' ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ


Αδελφοί,
Μέσα στην Αγία οικογένεια της Ορθοδοξίας μας βρίσκουμε μεγάλη και ιερή προστασία πρώτα και κύρια από τον Θεό Πατέρα, από τον Υιό Του και μεγάλο αδελφό μας και από το Άγιο Πνεύμα, τον ιερό κατηχητή και παρηγορητή μας. Όταν ένα παιδί μείνει ορφανό από πατέρα ή μητέρα αν δεν έχει μεγαλύτερα αδέλφια τότε για την προστασία του μεριμνούν οι οικείοι, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι γνωστοί και όχι μόνον!
Ο ιερός Χρυσόστομος μιλώντας για την ορφάνια των μικρών σε ηλικία παιδιών και μη προχωρώντας σε οποιαδήποτε λύση τύπου ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ (η οποία αποτελεί  κατά τα άλλα μία "νόμιμη διαδικασία κατά την οποία αποκτά κάποιος με δικαστική απόφαση τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του γονέα"), τονίζει το μέγεθος αυτής της συμφοράς. Λέγει σχετικά: "Πράγματι, δεν υπάρχει τίποτε οδυνηρότερο από την πρόωρη ορφάνια,  όταν και η ηλικία δεν βοηθεί σε τίποτα τα ορφανά, δεν υπάρχουν γνήσιοι προστάτες και παρουσιάζονται πολλοί συγχρόνως έτοιμοι να επιτεθούν και να δολιευθούν, και τα ορφανά σαν αρνάκια είναι εκτεθειμένα ανάμεσα σε λύκους, οι οποίοι από παντού τα κατασπαράζουν και τα ξεσχίζουν. Κανένας δεν μπορεί να παραστήσει με λόγο το μέγεθος αυτής της συμφοράς" [1].  Ανοίγοντας μία μικρή παρένθεση με πόνο και με θλίψη θυμίζω στην αγάπη σας το σάλο που έχει ξεσπάσει με εργαζόμενους γνωστής Μ.Κ.Ο. που κατηγορούνται πως είναι εμπλεκόμενοι στη σεξουαλική παρενόχληση και (οικονομική) εκμετάλλευση των μεταναστών και προσφύγων μικρών και μεγάλων σε ηλικία! Ένας λοιπόν από τους κατηγορούμενος είπε ότι οποιαδήποτε εμπλοκή του είχε συναινετικό χαρακτήρα... Είναι σαν να ισχυριζόμαστε: - Μόνος του ή μόνη της ήρθε, χωρίς βία και η συνεύρεση μας είχε θεληματικό χαρακτήρα! Αλλά το αυτό μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και στη σχέση του με ένα ανήλικο παιδί κάτω των 15;
Άξιο λόγου εδώ είναι ότι οι παράγοντες της μη κυβερνητικής οργάνωσης διερευνούν τους ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ εν σχέσει με ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ (ενν. μετά την παρενόχληση)... Αλλά λαμβάνουν υπόψη και τους ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ όταν τα παιδιά των μεταναστών είναι κάτω των 15 ετών; "Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Mercy Corps», η οργάνωση «διερευνά τους ισχυρισμούς για διάπραξη σοβαρών παραπτωμάτων από δύο εργαζόμενους μας στην Ελλάδα, έπειτα από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στην τηλεφωνική γραμμή παραπόνων»..., Για το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη «διεξοδική έρευνα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού σε θέματα που αφορούν στα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ και, ειδικότερα, με βαθιά εξειδίκευση στη διερεύνηση ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης». Για την έρευνα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οργάνωση ενημερώνει τις ελληνικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου".
Αλλ' αλήθεια η δραματική αυτή εικόνα των αλληλέγγυων ανθρώπων των γνωστών ως ανθρώπων καλής θελήσεως ή αλλιώς εθελοντών που μετέχουν σε οργανώσεις ή οργανισμούς ποια σχέση έχουν με την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και με την Αίρεση του Ναζωραίου αλλά και η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος, η ορφανή, που υιοθετήθηκε από τον γνωστό κυβερνητικό οργανισμό του Π.Σ.Ε. και που υιοθετεί την θεωρία της ορφανής "Εκκλησίας" που μαζί με τις Αδελφές της αναζητεί μία νόμιμη-νομική σχέση και ένωση εν σχέσει με την παπική "Εκκλησία", τι; Μη και μας εγκατέλειψε ο Θεός Πατέρας μας;  Αλλ' άπαγε της βλασφημίας! Μιας και ο πατέρας μας ζει, ζει Κύριος, και μας θυμίζει το "ουκ αφήσω ημάς ορφανούς' έρχομαι προς υμάς" (Ιωαν. 14,18). Δηλαδή, δεν θα σας αφήσω εγώ ορφανούς και απροστάτευτους. Έρχομαι και πάλιν κοντά σας διά του Αγίου Πνεύματος...  
Αν τώρα αγαπούμε τον Χριστό αδελφοί και αν αναγνωρίζουμε τη νόμιμη εν Χριστώ υιοθεσία μας διά του ενός βαπτίσματος που μας ελευθέρωσε από τη δυναστεία του Διαβόλου και των οργάνων του, ας εφαρμόσουμε μαζί με την εντολή της αγάπης προς τον πλησίον μας (που βρίσκεται δίπλα μας, είτε πολύ κοντά έξω από την είσοδο του οχυρού της αποτείχισης είτε πολύ κοντά  προς την έξοδο του οχυρού), και τον Κανόνα που εν Αγίω Πνεύματι υπέγραψαν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΗΜΩΝ της ΑΒ Συνόδου, και εννοώ τον 15ο ιερό Κανόνα επί Μεγάλου Φωτίου.
Οι ισχυρισμοί των Οικουμενιστών Ελλήνων Επισκόπων για ορφανές "αδελφές εκκλησίες" που αναζητούν μαζί με τις άλλες θρησκείες ένα θεό Πατέρα οικουμενικό έξω φυσικά από τα όρια της Μίας Εκκλησίας Του αποτελεί ύβρις λόγω ότι διαψεύδουν τους ήρωές μας που μάχονταν για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία, αλλά και βλασφημία διότι διαψεύδουν κι αυτό το πνεύμα της Εκκλησίας που θέλει την Εκκλησία του Χριστού ως μικρό ποίμνιο σύμφωνα με το "Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον"... Τέλος ο πιο σημαντικός λόγος που κατατάσσει τους επισκόπους μας όλους ανεξαιρέτως (ενν. ότι η οικονομία ισχύει μόνο για τα παιδιά ή αλλιώς για τα πρόβατα και ποτέ για τους πατέρες- ποιμένες) ενόχους απέναντι στο πιστό λαό του Θεού είναι ότι εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον των μοναχών και των κληρικών που με επιμονή υποστηρίζουν την Μία Πατερική γνώμη που θέλει την παναίρεση του Οικουμενισμού πρόδρομο του Αντίχριστου και δρόμο-οδό που περνάει από την λατρεία του Σατανά και των επισκόπων του (ενν. των τέλειων οργάνων του) για να καταλήξει στον τόπο της κολάσεως..
Ο 15ος ΤΗΣ ΑΒ' ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Αλλά δόξα τω Θεώ, διότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ και που εφαρμόζουν τους ιερούς Κανόνες αρνούμενοι οποιαδήποτε πράξη ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ τους/μας από άλλη ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ενν. ΟΧΙ "αδελφή εκκλησία" εφόσον κάθε μία Ορθόδοξη Εκκλησία είναι "Εκκλησία αγίων Πατέρων και Αδελφών", δηλαδή ΑΝΔΡΩΝ!).
Δόξα τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι, ότι "Η γαρ οδός του Χριστιανισμού ούτως εστίν όπου γαρ εστί το Πνεύμα το άγιον, εκεί επακολουθεί, οίον σκιά, ο διωγμός και η πάλη" (Μακαρίου του Αιγυπτίου, Ομιλίαι πνευματικαί)!
Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Ιεροψάλτης, Εκπαιδευτικός
Υ.Γ
Και ας μη ταράσσεται η καρδιά μας (λέγει ο θεάνθρωπος Πατέρας μας) την ώρα της ΠΑΛΗΣ!
"Ας μη ταράσσεται η καρδιά σας με αυτά που απόψε σας είπα, τόσον διά την προδοσίαν του Ιούδα, όσον και δια την άρνησιν του Πέτρου. Να έχετε πίστιν στον Θεόν, τον Παντοδύναμον προνοητήν και κυβερνήτην'  να έχετε πίστιν και εις εμέ τον Μεσσίαν, ο οποίος και μετά την σταυρικήν μου θυσίαν θα εξακολουθώ από τον ουρανόν να συμπαρίσταμαι στο έργο σας όλας τας ημέρας" (Ιωάν. 14, 10 ).

[1] "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΙΩ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ", ΤΟΜΟΣ Γ', ΕΚΔΟΣΙΣ  "ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ" , Β.Δ. ΧΑΡΩΝΗ-ΟΥΡ. ΛΑΝΑΡΑ,  ΑΘΗΝΑ 1995, Σελ. 573)