Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Προς τον λαό! Ένα ιστορικό ερώτημα

Προς τον λαό! Ένα ιστορικό ερώτημα

(ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ")


Αγαπητοί,
Ο πατήρ Νικηφόρος απ΄όταν ήμασταν παιδιά και φτάναμε στα σκαλοπάτια του Επισκοπίου Πτολεμαΐδας μας καλωσόριζε με ένα λόγο αγαθό.
«Είστε έτοιμοι να πάμε;». Πού, τον ρωτούσαμε κάθε φορά! Και εκείνος μας απαντούσε «Στον παράδεισο βρε παιδιά, είστε έτοιμοι να πάμε;»...
Δεν θα κρύψω από την αγάπη σας μία ακόμη ιστορική αλήθεια (ενν. που ίσχυε τω καιρώ εκείνο)! Κάθε φορά που άκουγα την ερώτηση του Αρχιμανδρίτη και νυν Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αγνοούσα το πνεύμα της, δεν καταλάβαινα τον λόγο της ερώτησης και φυσικά η ίδια πάντα απάντηση του ιερέως ήταν η απόδειξη της αμέλειάς μου ως προς την αναζήτηση του λογικού Παραδείσου που είναι ο Ιησούς Χριστός και η ιστορική Εκκλησία Του με τα πολλά ονόματα, εννοείτε πάνω από δύο, όπως "Η αίρεση του Ναζωραίου" ή αλλιώς η «Σχισματική Εκκλησία του Ναζωραίου» και σε μία σύγχρονη απαράλλακτη διασκευή "η σχισματική Εκκλησία των μη ιερώς αποτειχισμένων",  ή "η σχισματική Εκκλησία του Αγιορείτη, των Θεσσαλονικαίων", κ.τ.ό.
Αδελφοί, στο ερώτημα αυτό του αγαθού κληρικού και νυν Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας θα πρέπει αν μη τι άλλο (ενν. λογικά) να απαντήσουν σήμερα οι καλούμενοι επίσκοποι της Ελλαδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και οι δήθεν μορφωμένοι κληρικοί της Εκκλησίας μας! Αλήθεια, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να σωθούν; Αλήθεια, οι διαβασμένοι αυτοί άνθρωποι που λένε ότι ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ με τον Χριστό (που έδωσαν φρικτούς όρκους την ώρα της χειροτονίας τους αλλά και τη στιγμή της απόκτησης του πτυχιακού τους τίτλου) ξέχασαν παντελώς ότι η αληθινή πίστη συνδυάζει την Οικονομία (ενν. 115 χρόνων απέναντι στον Οικουμενισμό) με την ακρίβεια του όρου ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ (ενν. την εφαρμογή του 15ου ιερού Κανόνα της ΑΒ επί Μεγάλου Φωτίου προκειμένου να διακόψουμε κάθε τύπο κοινωνίας με τον Βαρθολομαίο, τον Ιερώνυμο και τοις συν αυτοίς που επίσημα κοινωνούν εκκλησιαστικώς με αιρετικούς δήθεν επισκόπους δήθεν ΑΝΤΡΕΣ);...
Θα μπορούσαμε εδώ να ισχυριστούμε με ασφάλεια μεγάλη όχι ότι "η αμαρτία των αμαρτιών είναι η βλασφημία" (ενν. πως αυτό είναι παραδεδομένο), αλλ' ότι η βλασφημία της βλασφημίας είναι ο επίσκοπος που ενώ είναι τύπος Χριστού να μην δηλώνει ΑΝΔΡΑΣ αλλά κάτι διαφορετικό από ΑΝΔΡΑΣ ή ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ να συντροφεύει με γυναίκα "επίσκοπο" που είναι νόμιμα παντρεμένη με λαϊκή γυναίκα όπως π.χ. η "επίσκοπος" που υποδέχτηκε στην Ισλανδία τον ιστορικό "παναγιώτατο" και νυν κακοδοξότατο πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως...

Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Ιεροψάλτης, Εκπαιδευτικός

Υ.Γ.
"Σε μια απίστευτη προτροπή προχώρησε η "Εκκλησία" της Αγγλίας [που διαθέτει και ομοφυλόφιλους επισκόπους και επίσης γυναίκες "ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ" !!!], υπό το κάλυμμα της αντιμετώπισης του ομοφοβικού εκφοβισμού, καλώντας τους ΓΟΝΕΙΣ να αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν γυναικεία ή ανδρικά ρούχα κατά το δοκούν, ανεξαρτήτως φύλου.
- "Είτε πρόκειται για τιάρα είτε για φούστα μπαλέτου από τούλι και τακούνια, πυροσβεστικό κράνος ή κάπα υπερήρωα, τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να φοράνε ό,τι επιθυμούν χωρίς να υπακούν σε στερεότυπα των φύλων" επισήμανε η Αγγλικανική Εκκλησία σε έκθεσή της, τονίζοντας ακόμα πως ιδίως ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για "εξερεύνηση και παιχνίδι" [1].
Τώρα, «Είστε έτοιμοι να πάμε;»! Που; Μα, φυσικά στο οχυρό της αποτείχισης χάρη ειρήνης με τον Θεό και ασφάλειας που παρέχει ο Κύριος σ' όσους τον ακολουθούν με λόγια και έργα (ενν. καθώς απομακρύνονται από ομοφυλολυκοποιμένες), αμήν.