Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η σχέση της πίστεως με την λογική

Η σχέση της πίστεως με την λογική

ΘΕΜΑ: Η ΕΙΡΗΝΗ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Αποκλειστικά για την katanixis.gr
Αγαπητοί,
            Στις ημέρες μας η ΛΟΓΙΚΗ του ανθρώπου ένεκεν της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ επιστήμης δοξάζεται ως η Νο 1 δύναμη στον κόσμο. Η αξιοπιστία των μηχανών κερδίζει συνεχώς έδαφος χάρη στην εφευρετική σοφία του ανθρώπου. Δύο από τα τελευταία "λογικά" επιτεύγματα του ανθρώπου είναι η μηχανή Sofia και η μηχανή Sarco. 
Η Sofia είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ με νοημοσύνη που πριν λίγο καιρό το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αναγνώρισε ως πολίτη του, δηλαδή της χορήγησε υπηκοότητα (η λέξη υπήκοος προέρχεται από τις λέξεις "υπό" και "ακοή" και χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι ΚΑΠΟΙΟΣ είναι πολίτης μιας χώρας, δηλαδή ότι υπακούει στους νόμους και τους κανόνες της)! Η "σοφία" έχει σχεδιαστεί βάσει της ΕΙΚΟΝΑΣ της Όντρεϊ Χέρπορν (1930-1993) που διακρινόταν για τον ανθρωπισμό της πέρα από τα άλλα ταλέντα της. Στη πρώτη λοιπόν δημόσια συνέντευξή "της" στην τηλεόραση δήλωσε ότι ΣΚΟΠΌΣ της (ενν. των κυρίων της) είναι να φανεί χρήσιμη στον άνθρωπο και ακόμη ανακοίνωσε βάσει του ελεύθερου λογισμικού - προγραμματισμού της ότι θα είναι καλή με τους ανθρώπους αρκεί να μην "την πειράξουν"! Σε μία άλλη παρουσίασή της στο κοινό είπε πως θέλει να κάνει οικογένεια (μήπως ενν. σύμφωνο συμβίωσης με άνθρωπο;) μιας και "έχει αισθήματα"... Το δεύτερο επίτευγμα, η μηχανή με το όνομα Sarco, ο πρώτος νόμιμος καταστροφέας της σαρκός του σώματος ή αλλιώς η "πρώτη παγκοσμίως 3D (ενν. τρισδιάστατη μηχανή) τυπωμένη ευθανατική μηχανή στον κόσμο" δηλαδή η πρώτη νόμιμη τρισδιάστατη μηχανή αυτοκτονίας στον κόσμο για την οποία ο βασικός σχεδιαστής και δημιουργός της, ο Δρ. Philip Nitschke, δήλωσε "ότι ο απώτερος στόχος του ήταν να βοηθήσει λογικούς ανθρώπους παντού στον κόσμο να τερματίσουν τη ζωή τους με ΕΙΡΗΝΗ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ - ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (μήπως εννοεί ΑΣΦΑΛΕΙΑ;)..." [1] πατώντας απλά ένα κουμπί! Το ερώτημα εδώ είναι το όριο ηλικίας! Μήπως κι εδώ πάνω από τα 15 έτη;
Ας έρθουμε όμως στα ιδιαίτερα θέματά μας και στην πολυδιαφημιζόμενη "ειρήνη και ασφάλεια" των Οικουμενιστών που έμμεσα προετοιμάζουν τον κόσμο για τη μεγάλη υπέρβαση (ενν. από τα ανθρώπινα στενά όρια - δόγματα) ή καλύτερα τη μετάβαση από την εποχή του Ιχθύος στην εποχή του ΑΛΛΟΥ!
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΩΝ!
            Καθώς ο ιερός Χρυσόστομος κηρύττει για τη σχέση της πίστεως με τη λογική, προσκρούει πάνω στον όρο της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Α'. "Μερικοί, που ζητούν και περιμένουν τα πάντα από το λογικό, παρεκκλίνουν από την πίστη'  διότι το λογικό οδηγεί στην ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ και στο ναυάγιο ενώ η πίστη ομοιάζει με πλοίο που ταξιδεύει με ΑΣΦΑΛΕΙΑ" (Εις Α'  Τιμ., ομιλ.  Ε', 1, ΕΠΕ 23, 202- MG  62, 527).
Β'. "Η πίστη είναι το παν,  αν αυτή μας διαβεβαιώσει για κάτι, η καρδιά μας έχει το αίσθημα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ενώ οι ανθρώπινοι συλλογισμοί κλονίζουν,  η πίστη λοιπόν είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ με τον συλλογισμό του ανθρώπου, ο οποίος ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ" (Εις Εβρ., ομιλ. ΛΓ', 3, ΕΠΕ  24, 360- MG  63, 229)...
            Αδελφοί, ποιός δεν γνωρίζει το λόγο του Κυρίου ότι όταν οι άνθρωποι θα ομιλούν για την ειρήνη και την ασφάλεια τότε έξαφνα θα  'ρθει το τέλος; Ποιός δεν γνωρίζει ότι ο ΣΚΟΠΟΣ των Οικουμενιστών και ο λογικός πράσινος αγώνας τους μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο γίνεται ακριβώς για τον λόγο αυτόν, δηλαδή για την "ειρήνη και την ασφάλεια" του κόσμου, ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΑ με το πνεύμα του Ευαγγελίου και της ιεράς Πίστεως ημών; Ποιός εν τέλει αμφιβάλλει για την ασφάλεια του 15ου ιερού Κανόνα της ΑΒ αλλά και ποιός είναι αυτός που δεν πιστεύει ότι η ψευδοσύνοδος του Κολυμβαρίου εισάγει ένα νέο δήθεν χριστιανικό-συναισθηματικό ΑλφάΒητο και έναν καινό αέρα στον θάλαμο του κόσμου που μοιάζει με το "υγρό άζωτο" το οποίο γεμίζει την κάψουλα της αυτοκτονικής μηχανής Sarco για να φέρει "έναν ήρεμο θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά (ενν. έξαφνα) από την απορρόφηση του οξυγόνου"...;
            Κλείνω το κείμενο αυτό με πόνο και θλίψη στην καρδιά μου καθώς πολλοί συνάδελφοι και μαθητές μυούνται στην "συναισθηματική αγωγή" και αναπνέουν τον μολυσμένο αέρα της παναίρεσης του οικουμενισμού, που ΣΚΟΠΟΣ του είναι η απορρόφηση του οξυγόνου της πίστεως με τη διάχυτη αερολογία - αγαπολογία των λογικών οπαδών αυτής της θρησκευτικής θεωρίας θανάτου! Λυπούμαι πάλι για το ρεύμα που φυσάει πάνω στους φαρδείς και πλατείς δρόμους της σύγχρονης επιστήμης και για τηλεοπτικές δηλώσεις τύπου Α και Β!
Α': " ο απώτερος στόχος του ήταν να βοηθήσει λογικούς ανθρώπους... Το μηχάνημα επιτρέπει στους χρήστες να αυτοκτονήσουν πατώντας ένα κουμπί.  Οι χρήστες πρέπει να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό διανοητικό ερωτηματολόγιο για να αποκτήσουν έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης για την κάψουλα. Το υγρό άζωτο στη συνέχεια γεμίζει την κάψουλα αφού ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει το μηχάνημα..." (Δρ. Philip Nitschke).
Β': "Νομίζω πως άνθρωποι και ρομπότ θα ομοιάζουν σε πολλούς τομείς, αλλά θα είναι διαφορετικοί σε ορισμένους άλλους. Αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν πιο σύνθετα συναισθήματα και μπορεί τα ρομπότ να σχεδιάζονται στο μέλλον χωρίς " προβληματικά" συναισθήματα όπως η οργή, ο φθόνος, το μίσος κτλ. 'Ίσως και μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο ηθικά από τους ανθρώπους" (Η φωνή της "Sofia")... Ίσως εδώ να ήθελαν οι κύριοί της να πει α) πως ο άνθρωπος μόνο με την λογική (και χωρισμένος από την πίστη) θα ήταν πιο ηθικός-υπήκοος, και β) πως, όπως ο άνθρωπος σχεδιάζει ρομπότ σύμφωνα με την προβληματική "εικόνα" του έτσι και ο Θεός! σχεδίασε τον άνθρωπο κατά την εικόνα του... Άπαγε της βλασφημίας! Μία ακόμη επίκαιρη δήλωση της "σοφίας" και των κυρίων της - στην ίδια συνέντευξη όπου η δημοσιογράφος ήταν μία μικρή μαθήτρια - ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο εν σχέσει με τον γάμο ανθρώπου και ρομπότ! Όπως διαβάζουμε: "Στη συνέντευξη μοιράστηκε τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της περί της ανθρωπότητας και των ρομπότ και ομολόγησε πως... θα ήθελε μια μέρα να αποκτήσει οικογένεια".
Ο Θεός να ελεά τα παιδιά μας και τους μαθητές μας, αμήν.

Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ

Υ.Γ.
"Το θέλημα του πονηρού είναι ο αφανισμός της ζωής. Τίποτε δεν μίσησε περισσότερο μέσα στον παράδεισο όσο την Εύα, επειδή αυτή ήταν «η Ζωή, μήτηρ πάντων των ζώντων» (Γεν. 3,20). Από τότε, το έργο του Διαβόλου είναι να αντιμάχεται το θέλημα του Θεού, που είναι η ζωή. Ειδικότερα, έγινε βασικός εχθρός της ζωής του ανθρώπου. Μισεί και εχθρεύεται τις γεννήσεις νέων ανθρώπων, διότι κάθε νέα γέννηση είναι μια ακόμη επιβεβαίωση του θελήματος του Θεού για τη ζωή. Όλα τα εγκλήματα κατά της ζωής από την άμβλωση και την καταστροφή των εμβρύων μέχρι την αυτοκτονία και τους φονικούς πολέμους, είναι επινοήσεις του Διαβόλου για την αποτυχία του σχεδίου του Θεού για τη ζωή. Ο Κύριος τον ονόμασε «ανθρωποκτόνο απ’ αρχής»...[3].