Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ'

"ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΜΟΥ" (π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)

(2') ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ
ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ'



ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ
[9:35- 10:51]
«Και τώρα το αποκορύφωμα. Και πουθενά της γης δεν εισακούσθει τέτοια βλασφημία όπως στην Ελλάδα. Σε κανένα έθνος, σε κανένα έθνος, στην Ελλάδα από το στόμα ενός Κρητικού, του Καζαντζάκη. Ε, φοβερό!

Και τώρα παρουσιάζονται καθηγητές πανεπιστημίου, καθηγητές και θεολόγοι που λένε:  «μπα, λένε,  κάνετε λάθος», λέει: «αυτός γράφει ωραία», λέει, «πολύ ωραία γράφει», λέει: «μπα εσείς κακώς…»! Και ακόμη ένας δεσπότης από την Αυστραλία λέγει ότι, επειδή είναι πατριώτης του, «λάθος κάνετε, ωραία πράγματα λέει»!!! Ακούτε, και δεν τον καθαιρούνε! Δεν τον καθαιρούνε,  δεν τον καθαιρούνε, δεν τον καθαιρούνε. Γιατί τους απειλή: «Τολμήστε να με τιμωρήσετε και θα σας βγάλω τ’ άπλυτα», τους απειλή!    

Ένα ταλαίπωρο Μεθόδιο δεσπότη επάνω εις το Λονδίνο, δεν έκανε τίποτε ο άνθρωπος, μόνο διότι δυσκόλευε το διάλογο με τους Δυτικούς, και επειδή δυσκόλευε το διάλογο με τους Δυτικούς, τον απέλυσαν τηλεγραφικώς, τον απέλυσαν τηλεγραφικώς, τον απέλυσαν τηλεγραφικώς!

Και αυτός ο οποίος (ενν. ο Στυλιανός Αυστραλίας) συμφωνεί με τον Καζαντζάκη δεν τον αφορίζει το πατριαρχείο! Τί πατριαρχείο είναι; Τι πατριαρχείο είναι αυτό;…» (π. Αυγουστίνος Καντιώτης)

https://www.youtube.com/watch?v=B84UVrZ9_j0


(3') ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ'


ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ

«Δεν πρέπει να μιλάμε σήμερα, πρέπει να κλαίμε…»