Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η κάθοδος των μυρίων (Μακεδόνων)

Η κάθοδος των μυρίων (Μακεδόνων)

Έξτρα πούλμαν από ΚΤΕΛ, αλλά και εισιτήριο με έκπτωση, για να μη χάσει κανείς το συλλαλητήριο της Αθήνας
Ρεπορτάζ Ντόνια Κανιτσάκη
Χιλιάδες Βορειοελλαδίτες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στην Αθήνα. Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης βάζουν έκτακτα δρομολόγια και κάνουν ειδική τιμή σε όσους κατέβουν στην πρωτεύουσα για το συλλαλητήριο, ενώ... αναβρασμός επικρατεί και στα περισσότερα ΚΤΕΛ της βόρειας Ελλάδας, αφού άνθρωποι όλων των ηλικιών θέλουν για ακόμα μία φορά να βροντοφωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
«Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο. Τα τηλέφωνα έχουν... σπάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν που θέλει να πάει στο συλλαλητήριο χωρίς θέση» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης, όσοι κατέβουν στην Αθήνα το Σάββατο θα πληρώσουν με έκπτωση το εισιτήριο με επιστροφή. Ετσι, η τιμή του θα είναι 45 ευρώ, από 65 που κοστίζει κανονικά. «Η ίδια μειωμένη τιμή θα ισχύει και στα πρωινά δρομολόγια της Κυριακής, από τις 05.30 τα ξημερώματα έως τις 10 το πρωί. Κάνουμε αυτή την έκπτωση για να διευκολύνουμε τους διαδηλωτές. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήμουν κι εγώ παρών. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να κατέβω στην Αθήνα, διότι θα πρέπει να είμαι στο ΚΤΕΛ, στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συμβάλω στην εξυπηρέτηση του κόσμου» λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης.
«Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπά. Οι Σερραίοι θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους Έλληνες Πέρα από τους μεμονωμένους πολίτες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από συλλόγους, οι οποίοι θέλουν να μισθώσουν λεωφορεία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σερρών Ηλίας Παπαγεωργίου.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο συλλαλητήριο. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Εμείς θα έχουμε το εισιτήριο σε τιμή κόστους, ίσα ίσα για να βγάλουμε τα λειτουργικά έξοδα, αφού δεν θέλουμε να κερδίσουμε από τη συγκεκριμένη μετακίνηση. Το κανονικό κόστος του εισιτηρίου από τη Δράμα για την Αθήνα με επιστροφή είναι 85 ευρώ και αυτή τη φορά θα το χρεώσουμε μεταξύ 50 και 60 ευρώ» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δράμας Θόδωρος Χατζόπουλος.
Δεν θα λείψει ούτε ο Μίκης!
Το «παρών» θα δώσει στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου και ο Μίκης Θεοδωράκης. Η Συντονιστική Επιτροπή του απηύθυνε επισήμως πρόσκληση σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, κατόπιν εξουσιοδότησης της επιτροπής, ο προεδρεύων Μιχάλης Πατσίκας επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη και του παρέδωσε την πρόσκληση να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής στην πλατεία Συντάγματος.
Ο Μίκης, αφού εξέφρασε την περηφάνια του για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ελληνικού λαού στο συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο νέο συλλαλητήριο της Αθήνας. Η Συντονιστική Επιτροπή που αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του δεύτερου συλλαλητηρίου αποτελείται από τη Νίνα Γκατσούδη, εκπρόσωπο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, τον Μιχάλη Πατσίκα, εκπρόσωπο του Θερμαϊκού, ο οποίος συμμετείχε στη διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, τον Γιώργο Τάτσιο, πρόεδρο όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα, και τη δημοσιογράφο Γεωργία Μπιτάκου.