Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος


Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος:
Μη γίνετε συμμέτοχοι μιας άδικης εγκληματικής απόφασης της οποίας θιασώτες είναι ο κ. Άνθιμος και οι συν αυτώ.
Νίκη Χριστοδούλου
Θεσσαλονίκη 6/2/2018
Ο πιστός λαός της Θεσσαλονίκης είναι κατασκανδαλισμένος με τις εξελίξεις στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς ο κ. Άνθιμος κινούμενος από εμπάθεια ζητά από σας "επί πίνακι την κεφαλή" του π. Νικολάου Μανώλη. Αφού ο ίδιος και ο συνεργάτης του, νυν Καβάλας, κατασκεύασαν ένα κατηγορητήριο, στη συνέχεια προχώρησαν σε δίκη πρωτοφανή στα χρονικά μας, όπου κατήγοροι και δικαστές ήταν τα ίδια πρόσωπα.
Όπως γνωρίζετε ο π. Ν. Μανώλης έχει μια πορεία στον αντιαιρετικό αγώνα και αντιδρά σύμφωνα με το δικαίωμα που του δίνουν οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας. Έτσι αντιδρούσαν οι Άγιοι αγωνιζόμενοι κατά των αιρέσεων και δεν πτοούνταν ούτε από φυλακίσεις ούτε από εξορίες ούτε από ακρωτηριασμούς ούτε από το θάνατο. Αυτούς ακολουθεί και έχει ως πρότυπα μίμησης ο π. Νικόλαος Μανώλης στη συμπεριφορά του απέναντι στον κ. Άνθιμο ο οποίος κηρύττει "γυμνή τη κεφαλή αίρεση" και ανέχεται πολλά και διάφορα οικουμενιστικά δρώμενα στη Μητρόπολή του.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Άνθιμος ζητά από εσάς την τιμωρία του π. Μανώλη. Και ενώ έπρεπε να τιμάται ο αποτειχιζόμενος ακολουθώντας το μαρτυρικό δρόμο της αντίστασης, όταν ορθώνει δηλ τείχος προστασίας από την αίρεση σύμφωνα με το 15ο Κανόνα επί Μ.Φωτίου, ο π. Μανώλης τιμωρείται.
Η κατηγορία για σχίσμα είναι ανυπόστατη και ανήκει στη σφαίρα των εμπαθών εγκεφάλων, που θέλουν να εξουθενώσουν, να φιμώσουν και να εξοντώσουν τον απλό και άσημο μα ανιδιοτελή, άοκνο, φιλακόλουθο και ηρωικά μαχόμενο π. Νικόλαο Μανώλη
Ο π. Νικόλαος μαζί με την οικογένειά του, την παπαδιά του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του ως "μυρύπνοα άνθη" ευωδιάζουν! Να είστε σίγουροι γι αυτό! Το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όλα τα πνευματικά του παιδιά, που χρόνια συσπειρωμένα κοντά στο πετραχήλι του αγωνιζόμαστε για τη σωτηρία της ψυχής μας.
Ο π. Νικόλαος Μανώλης μαζί με άλλους ιερείς προχώρησε στη διακοπή της μνημόνευσης του οικείου Μητροπολίτη εξαιτίας της αποδοχής και της υπεράσπισης της Συνόδου της Κρήτης, που δεν ήταν ούτε Αγία ούτε Μεγάλη ούτε Ορθόδοξη κατά την τεκμηριωμέμη θέση πολλών ειδημόνων.
Αυτή η Σύνοδος με την αναγνώριση των αιρετικών ως Εκκλησιών ουσιαστικά είναι κόντρα στο Σύμβολο της Πίστης που συνέταξαν οι πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτό κατανοούμε ως απλό ποίμνιο που παρακολουθούμε το καζάνι που βράζει μέσα στην Εκκλήσία μετά το Κολυμπάρι.
Οι φήμες λένε πως ο κ . Άνθιμος και ο στενός συνεργάτης του π. Σ.Τόλιος πληρώνουν γραμμάτειο στο Φανάρι για το "έπαθλο" της Καβάλας.
Είναι λυπηρό αν αληθεύουν τέτοιες ταπεινές δωσολειψίες στους κόλπους της μητροπόλης.
Το ποίμνιο είναι ξεσηκωμένο και οι ενέργειες του κ. Ανθίμου μας σκανδαλίζουν. Κανένας άλλος Μητροπολίτης δεν αντέδρασε στη διακοπή μνημοσύνου του ονόματός του με δικαστήρια και παραπομπή στην Σύνοδο. Όσοι έχουν φόβο Θεού και είναι πιο συνετοί Μητροπολίτες αφήνουν και μια χαραμάδα μήπως η πορεία δικαιώσει τους αποτειχιζόμενους ιερείς και αποδειχτούν θεομάχοι. Πάμπολλα είναι τα παραδείγματα στην εκκλησιαστική ιστορία από την οποία πάντα πρέπει να διδασκόμαστε.  Όλοι είμαστε τελικά στα χέρια του δικαιοκρίτη Θεού.
Ο πατριάρχης Αθηναγόρας, προς τιμήν του δεν δίωξε όσους αντιστάθηκαν στα οικουμενιστικά του ανοίγματα, δηλ. τον Άγιο Παΐσιο και ολόκληρο το Άγιο Όρος, τον π.Αυγουστίνο Καντιώτη και άλλους.
Μη θελήσετε κύριοι συνοδικοί να γίνετε μέτοχοι μιας δίκης "παρωδία" που στήθηκε "άρον άρον" και μεροληπτικά και ανυπόστατα και ατεκμηρίωτα έκρινε έναν απλό ιερέα ένοχο για σχίσμα.
Επικαλούμαικύριε Ιερώνυμε, την μετριοπάθεια σας και παρακαλώ εσάς και τα μέλη της Συνόδου να ενεργήσετε συνετά, να αποφασίσετε δίκαια και να μη γίνετε συμμέτοχοι σε μια εγκληματική αδικία της οποίας θιασώτες είναι ο κ. Άνθιμος και οι συν αυτώ.
Με τιμή
Νίκη Χριστοδούλου