Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Προς 
Τον Πρόεδρο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κκ Ιερώνυμο
Ιωάννου Γενναδίου 14
Αθήνα – Κολωνάκι Τ.Κ. 11521
Αττική
Θεσσαλονίκη 08/02/2018
Μακαριώτατε,
Έχω την τύχη να είμαι και εγώ ένα από τα πνευματικά τέκνα του π. Νικόλαου Μανώλη και τον γνώρισα μάλιστα από τις πρώτες ημέρες διορισμού του στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία Θεσσαλονίκης. Εκεί και με την πνευματική καθοδήγηση του π. Νικόλαου Μανώλη άρχισα να μαθαίνω τι σημαίνει πνευματικός αγώνας και τι σημαίνει να πέφτεις και να σηκώνεσαι καθημερινά και να βάζεις μια καινούργια αρχή κάθε μέρα. Εκεί άκουσα τα πρώτα κηρύγματα του τα οποία μιλούσανε για Χριστό, Ορθοδοξία και Αγίους. Ο λόγος του ξεκάθαρα Ορθόδοξος πάντα βασισμένος στο Ευαγγέλιο και στις βιογραφίες των Αγίων μας. Κανέναν (ή τουλάχιστον έτσι φαινότανε) δεν ενοχλούσε το κατηχητικό έργο του μέχρι την στιγμή που άρχισε να μιλάει για τον Οικουμενισμό και πως πρέπει να φυλαχθούμε από αυτόν σύμφωνα με του Αγίους μας. Ξαφνικά εντελώς άρχισε να πειράζει ο λόγος του και πιο πολύ όταν ήλεγχε πολλές Οικουμενιστικές δράσεις διαφόρων Ιερέων ακόμη και Επισκόπων. Τότε όλοι από την ΙΜΘ άρχισαν να βάλουν εναντίων του και να τον κατηγορούν. Οι κατηγορίες παρόμοιες με αυτές που παραπέμπεται στο Συνοδικό δικαστήριο, άδικες και ανυπόστατες όπως και τώρα: Σχίσμα, σκανδαλισμός πιστών, δημιουργία φατρίας κ.α.
Εκδιώχθηκε άρον τον άρον από τον Ι.Ν Προφήτου Ηλία, κατόπιν σχετικής άδικης αποφάσεως του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. Έτσι νόμιζαν ότι θα φοβηθεί, θα σωπάσει…… Δεν σβήνει έτσι απλά όμως η φλόγα της Ορθοδοξίας στην ψυχή του π. Νικόλαου Μανώλη. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Η προσωρινή μετάθεση του στον Άγιο Σπυρίδωνα Θεσσαλονίκης δεν στέριωσε για πολύ γιατί και εκεί με παρόμοιο πύρινο λόγο συνέχισε να μιλάει για πνευματική αφύπνιση και για τις Οικουμενιστικές δράσεις που γίνονται τόσο από την Εκκλησία της Ελλάδος όσο και από τον Πατριάρχη μας. Τον ακουλουθούσαμε όλα τα πνευματικά του παιδιά καθώς όλο και περισσότερες διψασμένες για Χριστό ψυχές ερχότανε στα κηρύγματα. Τα κηρύγματα του βοούσαν Ορθοδοξία, τα λόγια του μας αφύπνισαν και μας προφύλαξαν από την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
Η ηρωική απόφαση της αποτείχισης του και ότι συνεπάγονταν αυτό τον έκαναν πιο δυνατό πιο αποφασιστικό και δεν τον κατέβαλε καθόλου στο αγώνα του εναντίον της ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. Η ΙΜΘ του επέβαλε ποινές οι οποίες βάρυναν και τις δικές μας αμαρτωλές ψυχές. Δεν μπορούσαμε να εξομολογηθούμε, δεν μπορούσαμε να κοινωνήσουμε. Η ΙΜΘ πήρε στον λαιμό της με αυτή την απόφαση τιμωρίας προς τον Ιερέα και τις δικές μας ψυχές στον λαιμό της. Η άδικη δίωξη του και το δικαστήριο παρωδία της ΙΜΘ που ο κατήγορος ήτανε και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής μας, έκανε να αγανακτήσουμε αλλά τώρα με την παραπομπή του στο συνοδικό δικαστήριο το ποτήρι ξεχείλισε.  Και έρχομαι εγώ ο αμαρτωλός, ο τελευταίος των τελευταίων και πιο ανάξιος από τα πνευματικά του τέκνα να σας κάνω  κάποιες απλές σε εσάς ερωτήσεις.
  • Στο διαδίκτυο υπάρχει το 99% για να μην πω το 100% των ομιλιών και κηρυγμάτων που έχει κάνει ο π. Νικόλαος Μανώλης. Βρείτε και υποδείξτε μου εσείς ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ομιλία στην οποία ο π. Νικόλαος Μανώλης με αυτά που λέει δύναται να προκαλέσει ΣΧΙΣΜΑ. Δεν είναι αυτά που λέγει σύμφωνα με τις διδαχές και αυτά που μας έχουνε παραδώσει γραπτά οι Άγιοι μας? Αυτόν τον άνθρωπο κατηγορείται για ΣΧΙΣΜΑ; Επειδή μιλάει ΟρθόδοξαΉ μήπως επειδή δεν προωθεί την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. Μήπως επειδή δεν καταπίνει αμάσητα τις άνευ ντροπής οικουμενιστικές πράξεις που γίνονται τόσο στην ΙΜΘ (Προσκύνηση της Ιεράς Τράπεζας στον Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά από τον μονοφυσίτη ΄΄Ιερέα΄΄ από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο, συμμετοχή στην συμπροσευχή που έγινε στην Θεσσαλονίκη στον Φράγκικο αιρετικό ναό με την συμμετοχή Ορθοδόξων Ιερέων). Τι προβλέπει το καταστατικό της εκκλησίας και οι Ιεροί κανόνες άραγε προ ΄΄Σύνοδο¨ του Κολυμπαρίου για κάτι τέτοιες ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ενέργειες; Αυτούς δεν θα τους καλέσετε για απολογία; Δεν θα έπρεπε αυτοί οι Ιερείς να καθαιρεθούν; 
Αλήθεια ποια είναι η δική σας θέση Μακαριώτατε;
  • Κατηγορείται για σκανδαλισμό πιστών. Για ποιο σκανδαλισμό; Η πνευματική αφύπνιση και η ενημέρωση του πιστού λαού για το τι έπρατταν και το τι μας συμβούλευαν οι Άγιοι να κάνουμε σε περιόδους όπου κινδύνευε η Ορθόδοξη Πίστη να μαγαριστεί  με τις αιρετικές δοξασίες των άλλων θρησκειών θεωρείται σκανδαλισμός πλέονΟι οικουμενιστικές πράξεις Ορθοδόξων Ιερέων που βγάζουν ΜΑΤΙ δεν σκανδαλίζουν τους πιστούςΕδώ έχουμε φτάσει  σε σημείο να ανταγωνίζονται οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Ιερείς (Δόξα τον Πανάγαθο Θεό όχι όλοι) ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο Οικουμενιστικό κατόρθωμα σαν να περιμένουν ένα μεγάλο μπράβο για τα ατοπήματα τους. Αυτές οι πράξεις δεν σκανδαλίζουν τους πιστούς; Ευτυχώς δεν το εισπράττουν το μεγάλο μπράβο από τον πιστό λαό και κάθε φορά που κάποιος πιστός προσπαθεί να τους ελέγξει η απάντηση είναι γνωστή πλέον. ΄΄ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ;΄΄ Και ερωτώ από πότε η Εκκλησία έγινε ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ? Κεφαλή της Εκκλησίας δεν είναι ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός; Ο Κύριος δεν μας έστειλε τους Αγίους του να μας προφυλάξει από τυχόν φύσεως αλλοίωση της Ορθοδοξίας μας; Αυτές τις Ορθόδοξες αλήθειες δεν μαρτυρεί ο κάθε λόγος του π. Νικόλαος Μανώλης; Για ποιον σκανδαλισμό μιλάμε λοιπόν; Και για να γίνει λίγο ξεκάθαρο: Σκανδαλίζει αυτός που λέγει την αλήθεια όσο αυτή και εάν πονάει ή αυτοί που στο ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ξεπουλάνε την πίστη μας για δικές τους μισαλοδοξίες;
Ποια η θέση σας Μακαριώτατε για αυτήν την υπέρτατη αδικία που πρόκειται να λάβει χώρα; Θα αφήσετε χιλιάδες ψυχές ξεκρέμαστες από τον πνευματικό τους πατέρα, το πνευματικό τους στήριγμα; Είστε η τελευταία μας ελπίδα να δώσετε μια δίκαιη και καταλυτική λύση σε αυτή την εκκλησιολογική και δογματική εκτροπή που γίνεται.  Δικαιώστε αυτόν τον Ιερέα ο οποίος ΒΟΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!
Δικαιώστε αυτήν την ύστατη στιγμή τον Ορθοτομούντα τον λόγο της Ορθόδοξης Αληθείας !
Μετά βαθυτάτου σεβασμού στην Αρχιεροσύνη σας
Γεώργιος Ι. Καραμήτσιος
Ηλεκτρονικός Μηχανικός – MSC QUALITY ENGINEER
CISCO & MICROSOFT ENGINEER