Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

«Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον....προωθεί τον διάλογον των θρησκειών...»

«Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια»

katanixis.gr: Με κάθε αφορμή και σε κάθε ευκαιρία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σπεύδει να “μετατρέψει” όλα εκείνα για τα οποία εγκαλείται, σε επιχειρηματολογία υπεράσπισής του. Τελευταίο κρούσμα ο λόγος* που εκφώνησε το Σάββατο 24/2/2018 όταν απένειμε τοΟφφίκιο του Άρχοντος Υπομιμνήσκοντος στον Καθηγητή Συμεών Πασχαλίδη, Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντή του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάζουμε στη μηχανή του χρόνου Ο «ψευδόμενος διάβολος», Γιόζεφ Γκέμπελς και οι τεχνικές του: «Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια». 
Γράφει ο Στέφανος Δάνδολος στο Ιστορικό του μυθιστόρημα 
“Εγώ ο Νέρων ένας Θεός”:«Τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από την προπαγάνδα της εξουσίας, αγαπητέ φίλε», είπα με μια δόση ειρωνείας. «Κανείς λαός δεν είναι τόσο έξυπνος ώστε ν' αντισταθεί σ' αυτό το αφροδισιακό. Εμείς θα πούμε τα δικά μας κι ας πουν κι εκείνοι ό,τι θέλουν». 
Μετά τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου, νομιμοποιείται Συνοδικώς στην Ορθοδοξία η παναίρεση του Οικουμενισμού και όποιος διαφωνεί “επόμενος τοις αγίοις πατράσιν” οδηγείται στην καθαίρεση.
Οι αναγνώστες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

*«Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον είναι ο ύπατος θεσμός της Ορθοδοξίας. Φυλάσσει ως κόρην οφθαλμού την ιεράν παρακαταθήκην της αποστολικής και πατερικής ορθοδόξου πίστεως, ανεκτιμήτους παραδόσεις φιλοθείας και φιλανθρωπίας, επιτελεί θεοστηρίκτως και αποτελεσματικώς την διορθόδοξον και διαχριστιανικήν διακονίαν του, προωθεί τον διάλογον των θρησκειών, την ειρήνην και την αλληλεγγύην, δίδει ευθαρσώς την καλήν μαρτυρίαν έναντι των σημείων των καιρών, έναντι όλων των προκλήσεων και εξελίξεων, αι οποίαι απειλούν την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου και την ακεραιότητα της καλής λίαν δημιουργίας του Θεού»