Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Η αρχή του τέλους;

Η αρχή του τέλους: Κοινό ποτήριο στην Γερμανία για Λουθηρανούς-Παπικούς!

Ποιος έχει σειρά άραγε;
Του Μανώλη Κείου
Το γράφαμε πριν από ακριβώς τρεις μήνες με αφορμή τα οικουμενιστικά όργια ανήμερα των Θεοφανείων στην Γερμανία πως το τέρας του οικουμενισμού κατατρώγει την Ορθοδοξία.
Θεολογικό σεισμό προκαλεί πλέον μια ακόμη είδηση ενδεικτική του που βαδίζομεν εν μέσω οικουμενιστικού βομβαρισμού.
Στην Γερμανία πάλι λοιπόν, Ρωμαιοκαθολικοί και Λουθηρανοί συμφώνησαν σε κοινό ποτήριο. Συγκεκριμένα, η Λουθηρανική Παγκόσμια Ομοσπονδία εξέφρασε την ικανοποίησή της για ένα πρόσφατο ψήφισμα της Γερμανικής Καθολικής Επισκοπικής Διάσκεψης ούτως ώστε να μπορέσουν τα μεικτά έγγαμα ζευγάρια Ρ/Καθολικών-Λουθηρανών να λάβουν μαζί την Θεία Ευχαριστία.
Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί το Κοινό καθολικό-λουθηρανικό μνημόσυνο της μεταρρύθμισης το 2016.
Το ανώτατο όργανο των Λουθηρανών (LWF) και η Ρ/Καθολική πλευρά εξέφρασαν την άποψη για την εξέλιξη αυτή παρουσιάζοντας την κοινή Θεία Ευχαριστία ως κοινή ποιμαντική ευθύνη για να «ανταποκριθούν στην πνευματική δίψα και την πείνα» πολλών μελών τους «που επιθυμούν να λάβουν την Ευχαριστία σε μια τράπεζα, σαν τη συγκεκριμένη έκφραση της πλήρους ενότητας».
Στις 22 Φεβρουαρίου, οι ρ/καθολικοί επίσκοποι συμφώνησαν να παράσχουν μια οδηγία που θα βοηθούσε τους τοπικούς ρ/καθολικούς ιερείς και να αποφασίσουν επίσημα και για κάθε περίπτωση να απελευθερώσουν την Θεία Ευχαριστία στους προτεστάντες συζύγους.
Στη Γερμανία, αυτό θα περιλαμβάνει τους Λουθηρανούς, τους Μεταρρυθμιστές και τα μέλη των ενωμένων εκκλησιών.
Οι Ρ/Καθολικοί επίσκοποι δήλωσαν ότι «έχουν ειδική ευθύνη εν όψει του … υψηλού ποσοστού μεικτών δογματικών αξιών στη Γερμανία» εννοώντας τους μεικτούς γάμους.
Ο Γενικός Γραμματέας του LWF, κ. Martin Junge, πρόσθεσε από την πλευρά του πως «για τους Λουθηρανούς μας, αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο βήμα στο ταξίδι προς την κοινή ευχαριστιακή τράπεζα, στην οποία καλούμαστε από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό».
Ο βοηθός γενικός γραμματέας Οικουμενικών Σχέσεων του LWF, Kaisamari Hintikka, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για την απόφαση αυτή, που γίνεται στο πνεύμα του ποιμαντικού οικουμενισμού. Στη συνάντησή του με τον Πάπα Φράνσις τον Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος της LWF, Πάντι Φίλιμπους Μούσα, αναφέρθηκε στον ποιμαντικό οικουμενισμό και είπε στο πλαίσιο αυτό ότι η Ευχαριστία δεν είναι μόνο ένας στόχος, αλλά μια πρόβλεψη για το ταξίδι της πίστης μας και μια ουσία της σχέσης μας».
Στην Γερμανία λοιπόν έχουν παρατηρηθεί από τα μεγαλύτερα οικουμενιστικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές πολλάκις και Ορθοδόξους.
Οι φιλοπατριαρχικές κραυγές υστερικών ρασοφόρων της Μητροπόλεως Γερμανίας και οι συστηματικές επιθέσεις κατά όσων αντιδρούν στον οικουμενιστικό κατήφορο το μόνο που κάνουν είναι να πείθουν για τον τελικό στόχο τους….